Moped klass I

AM-Moped klass I – Nu ett riktigt körkort!

Moped klass I (så kallad EU-moped) får köras av den som fyllt 15 år och har ett körkort med behörigheten AM eller ett körkort med annan behörighet.

För att få ett körkort med behörighet AM måste du ha ett godkänt kunskapsprov. Du gör kunskapsprovet på Trafikverket. Innan du gör provet måste du:

  • ha ett giltigt körkortstillstånd
  • ha genomfört en utbildning hos en behörig utbildare. Vi på Berndtssons Trafikskola anordnar sådana utbildningar med mycket goda resultat.
  • ha fyllt 15 år

När du har ett giltigt körkortstillstånd får du påbörja utbildning hos oss. Vi hjälper dig självklart med detta.

Utbildning/Övningskörning

Vi har helt egna kurser för mopedelever för att du ska få en personlig och effektiv utbildning.
Utbildningen för körkort AM är på sammanlagt 12 timmar. Den innehåller både teoretiska och praktiska moment som övningskörning i trafik. Vi har 4 helt nya mopeder som är både roliga och säkra att köra.
För att du ska få övningsköra med moped klass I måste du vara minst 14 år och 9 månader samt ha ett giltigt körkortstillstånd. Privat övningskörning är inte tillåten.

Med de nya reglerna måste du vara beredd på att lägga ner mycket energi på ditt AM-körkort. Om du har någon form av läs- och skrivsvårigheter är det viktigt att du berättar det för oss. Du har då möjlighet att få hjälp på olika sätt.

Klass I ger dig rätt att köra:

  • Moped klass I och II
  • Traktor
  • Motorredskap klass II

Klicka här för att boka din plats hos oss!